Dumitru Coarnă, sindicalistul prea bolnav ca să fie polițist dar apt ca politician

Azi am avut, la 100% Tu Decizi de la Realitatea, un… să-i spunem dialog… cu nababul sindicalist Dumitru Coarnă care s-a pensionat pe caz de boală la 45 de ani. Azi câștiga 20.000 de lei lunar din pensie și mai multe salarii.

Acum e candidat PSD la Călărași. Pe primul loc, deci o să-l vedem în Parlament. Politician era de mult. Chiar și când fraierii de polițiști îi plăteau leafa babană din salariile lor de agenți și ofițeri înghețați de frig, udați de ploaie, înjurați și amenințați de hoți.

Coarnă a mințit cu nerușinare în emisiune și, ca orice politician retrograd, a început să facă scandal în loc să aducă argumente. Și vă explic ce n-am apucat să spun în emisiune din cauza gălăgiei pe care o făcea. Nu pot să țip cât țipă unul care toată viața a fost cu vuvuzeaua pe temiriunde ca apoi să-și asigure un loc în politică. N-am exercițiul țipatului.

Minciuna 1: că s-a pensionat cu gradul 3 de invaliditate, nu cu gradul 2. Dacă ar fi fost așa nu s-ar fi pensionat, conform legii ci ar fi muncit în continuare cu program mai scurt. Potrivit unui răspuns (îl postez mai jos) al Casei Sectoriale de pensii a MAI, el s-a pensionat cu gradul 2 de invaliditate. Asta înseamnă că nu mai avea voie să muncească. Nicăieri. Nici la sindicat și nici în altă parte. Sau când ești bolnav? Când încasezi salariu de 2.800 de lei, cât lua un șef de post atunci, însă în fața unui salariu de 15.000 de lei pe lună de la fraierii care prind hoții și cotizează nu mai ești bolnav. Nu zic că omul n-ar avea probleme de sănătate. Dumnezeu să mă ierte. Dar ai bolile numai când e să muncești pe bune și în rest cum e

Minciuna 2: Nu avea legătură cu afacerea Sălii de sport Olimpia. Păi Coarnă era atunci juristul SNPPC și un personaj destul de vocal în sindicat. L-ați auzit să mârâie ceva că nu e în regula afacerea?

Minciuna 3. Avea voie să fie șef de sindicat. Pe lângă faptul că nu avea voie să muncească niciunde (am explicat) până când se pronunța o comisie să-l redeclare apt, el nu putea fi șef la un sindicat al polițiștilor din moment ce nu era polițist. Fix statutul propriului sindicat interzicea asta.

Pentru că am deschis cutia Pandorei, despre afacerile lui Coarnă cu lumea interlopă din Călărași voi reveni curând. Vă dau doar un indiciu: SC Ildu SRL… Stay tuned

Referitor la solicitarea dumneavoastră transmisă prin intermediul poștei electronice, vă comunicăm datele transmise de Casa de Pensii Sectorială a MAI:

În conformitate cu certificatul decizie medicală din 11 februarie 2009, eliberat de Comisia Centrală de Expertiză Medicală şi Evaluarea Capacităţii de Muncă din cadrul Direcţiei Generale Medicale din M.A.I., dl. Coarnă Dumitru a fost clasat inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliţie, fiind încadrat în gradul II de invaliditate (aspect declarat public la data de 8 august 2017 de către persoana menționată)

La data de 12.03.2009, Casa de Pensii Sectorială a înregistrat dosarul de pensie cu toate documentele necesare.

Ulterior, urmare a examinării dosarului de pensie, a fost emisă Decizia nr. 154364 din 18.03.2009, prin care, în temeiul art. 13 lit. b, din Legea nr. 179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor, i s-a stabilit dreptul la pensie de serviciu anticipată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *