Aproape 24 de ore de când am testat cât de eficientă este Poliția Locală… and counting (FOTO/VIDEO)

O zi de vineri după o săptămână cu toate întoarse pe dos. Sunt ultimele minute într-un trafic de coșmar pe care le îndur cu resemnare pentru că știu că ajung acasă și se vor liniști toate.

S-a făcut 17. O oră pe un drum care ar fi durat 10 minute dacă nu ar fi fost aglomerat. Ajung. Pe locul meu de parcare (din ăla plătit la zi la Primărie, contract pe numele meu, loc de parcare pe care o să-l plătesc de 9 ori mai mult de la anul), zac niște saci de moloz chiar mai obosiți decât mine. N-au ștergătoare să le ridic…

Molozul de la ora 17…

Observ urma de moloz: vine chiar de la mine din scară. În lift, dezastru. Iau tot blocul de sus în jos să văd cine are moloz la ușă. Identific nesimțitul, nu recunoaște nimic. Are urme de moloz pe pragul ușii, dar până și în casă se vede dâra. Ba chiar își scutură mâinile de praf când aude cuvântul moloz. Mă resemnez cum m-am resemnat și în trafic. N-am vreo soluție mai bună.

Sun la Poliția Locală. Dispecera vorbește frumos, echipajul vine relativ repede (vreo 5 minute). Chiar mă gândesc că am greșit când i-am judecat pe acești oameni transformați din gardieni publici în polițiști comunitari și apoi Poliție Locală.

Între timp, până să ajungă echipajul, îmi vin și imaginile de pe camera de supraveghere a blocului. Se confirmă, deși nu aveam niciun dubiu, că nesimțitul era cel pe care îl identificasem eu. Uite imaginile…

Și vine polițistul, cum ar veni. Îi zic toată povestea, că nesimțitul neagă, că se vede tot molozul la el, că am imaginile de pe cameră și i le trimit. Polițistul își sună mai întâi șeful să întrebe cum procedează. Nu răspunde, mai sună. Stăm ca proștii. Răspunde șeful, intră organu-n bloc cu un aer împulat ca la o descindere. Urmează să prindă mafia molozului.

După nici cinci minute se întoarce. Am stat în parcare ca să nu intru în vreun conflict. Polițistul nu mai avea nici aerul împulat, nici mafia molozuoui nu era ce credea. „N-am făcut nimic, individul neagă”, îmi zice agentul resemnat. „Știam că neagă, v-am spus dinainte să intrați în bloc. Spuneți-mi ceva nou”, zic eu. Polițistul, un tip cam la 45 de ani și aproape 1,60 înălțime, caută cu privirea stânga-dreapta ca și cum se gândește la o explicație „nu avem ce să facem că nu am constatat noi”. Încerc să-mi dau seama dacă totuși face o glumă. Vede urmele de moloz până la nesimțit la ușă. Nesimțitul i-a deschis și se observă dâra lăsată inclusiv prin casă. În plus, imaginile de pe camerele de supraveghere sunt clare și relevante. Practic i-am făcut probatoriul mură-n gură. Dă să plece.

„Dar stați, nu înțeleg ce rol aveți, de ce ne pierdem timpul cu toții, de ce plătesc acest loc de parcare în bugetul din care vă luați salariul și ce ar înseamna ca toată lumea să arunce moloz pe stradă pentru că Poliția Locală nu există?”, mă revolt eu. Îmi dă un proces verbal să semnez ca martor și dă să mai plece o dată. Un tipizat care, la ora la care scriu asta, probabil zace și el într-un sac ca cei cu moloz.

VIDEO POLITIST

-Am înțeles că nesimțitului nu-i faceți nimic pentru că nu recunoaște, dar cu molozul ce facem?

-Fac niște poze și le trimit pe whatsapp, îmi răspunde el hotărât

-Și ce se întâmplă după?

Ar trebui să le ridice ADP.

Și-au trecut 24 de ore. Între timp, alt nesimțit a pus și el un sac de moloz pentru că… se poate. Nesimțitul a rămas tot nesimțit, eu tot cu locul de parcare și plătit și violat, iar polițistul a mai încasat salariu o zi. Suntem bine.

Molozul la ora 22.30

Molozul, azi, la 24 de ore de când a fost pus

rhdr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *